Egyedül…

Az ember nagyon nehezen nyugszik csak bele a reménytelenségbe, abba, hogy egyedül van, halálosan és reménytelenül egyedül.

Nagyon kevesen bírják csak el a tudatot, hogy életük magányára nincs megoldás. Reménykednek, kapkodnak, menekülnek emberi kapcsolatokba, s e menekülési kísérletekbe nem visznek igazi szenvedélyt, sem odaadást, menekülnek elfoglaltságokba, mesterséges feladatokba, sokat dolgoznak vagy tervszerűen utaznak, vagy nagy házat vesznek, vagy vásárolnak nőket, kikhez semmi közük, vagy gyűjteni kezdenek, legyezőket, drágaköveket, vagy ritka rovarokat…

De mindez nem segít. (…) Ezért, mindenekelőtt, kínjukban és zavarukban, rendet tartanak. Minden éber pillanatukban rendbe rakják maguk körül az életet. Állandóan “intéznek” valamit, ügyiratot vagy társas együttlétet, vagy pásztorórát…

Csak egyetlen pillanatra nem maradni egyedül magukkal! Egyetlen pillanatra nem látni ezt a magányt!

Márai Sándor

 

2 thoughts on “Egyedül…

  1. … amikor is észrevennék, felismernék, beismernék, elfogadnák, megragadnák, hogy e 3D-n kívül van valami, amiért az emberi lét kiált, sóvárog vágyakozik.. valami ( Valaki) ami (Aki) magába foglalja az Univerzumot és a személy minden sóhalyát is…

  2. Az Élet pedig addig csűri-csavarja a szálakat, míg végül az ilyen ember is szembekerül a magánnyal. Hol így, hol úgy.

    Ennek vagy ellenáll, és akkor menekül tovább – azt hiszi talán a gyökereihez, valaki más karjaiba, de csak el maga elől, Vagy ha elfogadja, akkor megkapja az ajándékot: megláthatja, mennyire gazdag világ van ODABENT, az ő lényében is!
    Persze nem szabad ebben a világban sem elmerülni, de fel kell fedezni, és hagyni kell kibontakozni.

    Hiszen nem csak mások tükrében ismerhetjük meg önmagunkat, hanem saját magunkat megfigyelve és SZABADON, másoktól függetlenül alakítva is.

    Nincs is fontosabb dolgunk megismerni és elfogadni – vagy akár – megszereti önmagunkat. Ekkor látjuk meg önmagunkban is az Egységet.

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s