Yesss :)

Újabb termelői piac nyílik a fővárosban

Magyar zöldséget, gyümölcsöt, élelmiszert árusítanak ős- és kistermelők augusztus 4-től, azaz szombattól a főváros VII. kerületében, a Rózsák terén. 

A Magyar Piac Szövetkezet szervezésében az első magyar termelői piacot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át tavaly augusztusban Budapesten, Kőbányán. Azóta több termelői piac is nyílt az országban. Idén júniustól a Vidékfejlesztési Minisztérium épülete előtt is lehet vásárolni hazai árukat minden pénteken a Vidék Mustra elnevezésű rendezvényen. Az árkádok alatt egyszerre több mint 50 termelő kínálja portékáit, a vásárlás előtt a vevők meg is kóstolhatják a termékeket. A rendezvénysorozat célja, hogy a fővárosiak és a turisták megismerhessék a vidék ételeit, értékeit.

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Piac Szövetkezet további termelői piacok megnyitását tervezi. A cél, hogy a jó minőségű, egészséges magyar termékeket minél több helyen, közvetlenül a termelőtől lehessen megvásárolni, élénkítve ezzel a magyar mezőgazdaságot.

A helyi piacok fellendítését több jogszabályváltozás is segítette az elmúlt időszakban. A minőségi magyar termékek népszerűsítése érdekében a szaktárca egyszerűsítette a termelői piacok megnyitásának és működtetésének feltételeit.

Forrás: sokszinuvidek.hu

One thought on “Yesss :)

  1. Éppen most láttam a 2-es villamosról. Mivel a közelben lakom, délután ki is szaladok megnézem. Gyanítom ez hasonló, mint Angliában a “Farmers’ Market”.

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s