Ann Landers: Mennyország és pokol

Egy ember mennyről és pokolról beszélgetett az Úrral.
– Jer, lásd a poklot! – mondá az Úr.
Beléptek egy terembe, ahol jó néhányan ültek körül egy pörkölttel telt, hatalmas üstöt. Csonttá-bőrré soványodtak, az arcuk kétségbeesett. Mindegyikük kanalt tartott a kezében, mellyel az üstbe nyúlhatott, de a kanál nyele sokkal hosszabb volt, mint a saját karjuk, így nem tudták a szájukba tenni az ételt. Leírhatatlanul szenvedtek.
– Most jer velem a mennyországba! – hívta a férfit egy idő múlva az Úr. 
Egy másik terembe jutottak, pontosan olyanba, mint az első: ugyanaz a húsos üst, ugyanolyan sok ember, ugyanolyan hosszú nyelű kanalak. Csakhogy itt mindenkin látszott, hogy boldog és jóltáplált.
– Nem értem – csodálkozott a férfi. – Miért boldogok ezek és miért nyomorultak amazok a másik teremben, ha egyszer minden ugyanaz.
– Ó, ez igazán egyszerű – mosolyodott el az Úr. – Az itteniek megtanulták etetni egymást.

4 thoughts on “Ann Landers: Mennyország és pokol

  1. hitem szerint a Föld soha nem lesz Menny.., de a példa sokat mondó minden olyan közösség számára, amelyek arra lettek kitalálva, hogy az emberek életét minőségében megváltoztassák. (pld. a gyülekezetek, ahol erről ugyan úgy elfeledkeznek, mint máshol.)
    -az emberi motivációk nagy része nem ezt az elvet támogatja..

  2. Arról nem szabad megfeledkezni, az üst tartalmát meg is kell főzni, a hozzá való alapanyagot beszerezni, energiát biztosítani, folyamatosan fenntartani. A fejlettebb struktúrát kell a lemaradt struktúrában szereplő munkaerővel szimbiózisba hozni.

  3. Már olvastam, és akkor is elgondolkoztatott, milyen egyszerűen lehetne “földi paradicsom”, a sok pokol helyett, ha valóban egyre többen így tennénk! Van még időnk tanulni a megértő szeretetet?

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s