Rotschild az euró bukására játszik…

Az euró egyre kiszolgáltatottabb helyzetét mutatja, hogy Jacob Rothschild, a neves bankárcsalád idősebb tagja a közös európai fizetőeszköz ellen fogad. Jacob Rothschild 128 millió angol font értékű, euró esésére játszó pozíciót vett fel a RIT Capital Partners befektetési alapon keresztül; az alapnak egyébként ő az elnöke – számolt be a The Daily Telegraph.

A brit napilap információi szerint a RIT a teljes eszközök arányában 7 százalékos úgynevezett nettó short pozíciót vett fel az euróval szemben júliusban, ami magasabb a januári 3 százalékos érték után, írja a Portfolio.hu. A RIT nettó eszközértéke 1,836 milliárd fontra rúg, ennek a 7 százaléka július végén 128 millió fontot tett ki. A shortolás az jelzi, hogy a bankár szerint gyenge marad a közös európai fizetőeszköz.

Thanos Vamvakidis, a Bank of America Merrill Lynch Global Research devizapiaci stratégája a CNBC-nek nyilatkozva ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy az euró a rendszerszerű betegségek és az eurózóna gazdaságait övező bizonytalanság áldozata.

A nagyfokú bizonytalanság pedig egyre nagyobb nyomást helyez az Európai Központi Bankra, hogy határozott lépést tegyen Spanyolország és Olaszország kötvénypiacának megsegítése érdekében. Közben pedig Görögország esetleges euróövezeti kilépése is folyamatosan napirenden van. Mindezekkel egyidejűleg a németek és a finnek is azt mondják, hogy nem akarnak további áldozatokat vállalni az euró megmentése érdekében.

Nem az idősebb Rotschild az egyetlen, aki az euró további drasztikus gyengülését várja. Idén májusban londoni elemzők – igaz, még a görög belpolitikai válság idején – úgy fogalmaztak, hogy az euróövezeti válság „egyik rejtélye”: az euró miért ennyire erős még mindig. Az év elején pedig Londonban már fogadni is lehetett az eurózóna szétesésére.

Forrás: portfolio.hu   index.hu

 

One thought on “Rotschild az euró bukására játszik…

  1. ha szüksége van egy igazi kölcsön hitelező forduljon Edward MOGAJI sürgős kölcsönt. amikor kerestem egy kölcsön i áldozatul esett már csalás. egy barátom megismertette velem Edward MOGAJI keresztül a hitel cég e-mail és kértem kölcsön 15.000 euró és kaptam kölcsön a következő napon.
    ha szüksége van egy sürgős kölcsön vele a kapcsolatot, és most ő ad kölcsönt késedelem nélkül.
    kapcsolatba lépni vele, az ő cég e-mail:
    customersdesiretrustfirm@gmail.com

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s