Így dobálja ki az élelmiszert a Tesco…

Debrecenben október 22-én reggel a város központjában lévő Tesco Express áruház hátsó kijáratának közelében nyolc kukát láttunk – púposan megtöltve lejárt szavatosságú élelmiszerrel.

Mivel a kukák éppen a megyei napilap, a Napló szerkesztősége épületének sarkán álltak, könnyen meggyőződhettünk arról, hogy a tárolók kézzel jól elérhető mélységben is élelmiszert tartalmaztak: kenyeret, zsömlét, kalácsot, süteményt, tálcás nyers húst, pástétomokat, zöldséget (káposzta, paradicsom) és gyümölcsöt (banán) láttunk a felületes áttekintés alkalmával.

Mióta és főleg miért kerül élelmiszer a kukába? Hová teszi a többi áruház a lejárt szavatosságú élelmiszert? Igyekszünk kideríteni, s megosztani a Hajdú Online látogatóival.

(Szerkesztő megjegyzése: elgondolkodtató, hogy akkor, amikor Magyarországon sokan éheznek, illetve folyamatosan emelkednek az élelmiszerárak, hogy fordulhat elő ilyen. Vagy a tárolást és a szavatossági időt szabályozó jogszabályokkal van a probléma, vagy a gyakorlattal.)

Forrás: utajovobe.eu

 

One thought on “Így dobálja ki az élelmiszert a Tesco…

  1. Évekig éltem Londonban, ahol a lejárathoz közeli szavatosságú idejű árukat az eredeti ár töredékéért lehetett megvásárolni bizonyos időszakokban.

    Miután haza jöttem, nem értem, hogy ezt a gyakorlatot miért nem lehet követni itt? Ráadásul, amikor a szociális ellátórendszer nyilvánvaló hiányában és inkompetenciájában rengeteg ember kénytelen a kukákból összesedni az élelmét.

    Ha a magyar nép fenn akar maradni, akkor meg kell tanulnunk az együttműködést a másik élete felett való ítélkezés helyett. Mindenkinek azon a szinten, ahol van, él, dolgozik és pozíciót betölt és lehetősége van. Ahelyett, hogy a szabályok lélektelen ‘betartását’ és a jogszabályok ‘szajkózását’ kéne hallgatni (ami sok esetben csak a nem tenni akarás kifogásai), inkább a szívünkre kellene hallgatni és azt nézni, hogy vajon azt amit én most teszek, annak milyen hatása lesz mások életére.

    Évekig éltem külföldön, de ennyire nagy pazarlás, mint itt nálunk, egyik ‘jómódú’ országban sincsen. A magam részéről ezért nem hallgatom meg a panaszkodásokat.
    De szerencsére sokan már kezdenek tanulságokat levonni ebből.

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s